ANP15 mrt '12 13:12

Gewone schooldag voor ’t Stekske

LOMMEL (ANP) - De bus is donderdag hét onderwerp van gesprek bij de school ’t Stekske in Lommel. Ouders spreken op zachte toon met elkaar, en proberen de toegestroomde camerateams voor de poort te vermijden. ,,Het is alsof ik in een waan leef’’, vertrouwt een moeder een andere vrouw toe. ,,Het is allemaal zo onwerkelijk’’.

Om 12.00 uur gaat de schoolbel, daarna duurt het toch nog 5 minuten voor de leerlingen naar buiten komen. Heel anders dan in Nederland, gedisciplineerd, wachtend voor de uitgang tot iemand hen zegt dat ze door mogen lopen. Toch ietwat opgewonden, bij het zien van al die media-aandacht. Maar ook verdrietig.

,,Ik heb in de klas moeten huilen’’, vertelt een jongen aan zijn vader. Ook andere kinderen spreken over het busongeval. Sommige scholieren zwijgen, anderen klagen dat ze liever thuis waren gebleven.

Bewaking

Op de hekken rond de school hangen witte ballonnen. De poort aan de voorzijde wordt bewaakt door enkele fiere politieagenten die onmiddellijk lijken te weten wie er wel en niet op het schoolplein thuis hoort. De agenten moeten vooral de pers op afstand houden.

Ondanks het ongeluk in Zwitserland besloot de leiding dat de school donderdag gewoon open zou gaan. Dat gaf medewerkers van het Rode Kruis en Slachtofferhulp de gelegenheid met kinderen en leerkrachten te praten.

Gerelateerde artikelen