ANP14 feb '12 15:00

`Wall Street opent licht lager'

NEW YORK (AFN) - In New York zullen de beurzen dinsdag naar verwachting licht lager openen. Net als in Europa maken Amerikaanse beleggers een afweging tussen een sterker dan verwachte toename van het Duitse economisch vertrouwen en een kredietverlaging van zes eurolanden door Moody's.

De stemming wordt ook gedrukt door tegenvallende Amerikaanse detailhandelsverkopen, die voorbeurs bekend werden gemaakt. De detailhandelsverkopen namen in januari met 0,4 procent toe. Economen rekenden echter op een stijging met 0,7 procent. Exclusief auto's viel de verkooptoename wel hoger uit dan verwacht.

Ook bleek dat de importprijzen in januari met 0,3 procent zijn gestegen, terwijl de exportprijzen met 0,2 procent toenamen. Analisten gingen uit van een stijging van beide cijfers met 0,2 procent.

De openingsindicatoren wijzen op een verliezen van 0,2 procent voor de Amerikaanse beurzen. Maandag boekten de aandelenbeurzen op Wall Street nog sterke winsten door het Griekse akkoord over de extra bezuinigingsmaatregelen. De Dow-Jonesindex sloot 0,6 procent hoger en technologiebeurs Nasdaq won 1 procent.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen