ANP18 okt '12 10:32Aangepast op 18 okt '12 13:47

Dekkingsgraad PostNL boven 100 procent

ANP
ANP

GRONINGEN (AFN) - De dekkingsgraad van Pensioenfonds PostNL is in het derde kwartaal gestegen van 96,6 naar 102,2 procent. Dat maakte de organisatie die verantwoordelijk is voor de pensioenregeling van het personeel van bezorgbedrijven PostNL en TNT Express, donderdag bekend.

De stijging wordt voor een deel verklaard door een wijziging in de door De Nederlandsche Bank (DNB) voorgeschreven methode voor het waarderen van pensioenverplichtingen. Dit had een positief effect op de dekkingsgraad van 2,5 procent. Daarnaast haalde het pensioenfonds een positief rendement op zijn totale beleggingsportefeuille.

Hoewel de verbeterde dekkingsgraad nog altijd onder de wettelijk vereiste 105 procent ligt, is het Pensioenfonds PostNL ervan overtuigd dat het de pensioenuitkeringen komend jaar niet hoeft te verlagen. Op basis van de huidige omstandigheden denkt het fonds binnen de wettelijke termijnen met minder rigoureuze maatregelen te kunnen herstellen. De dekkingsgraad geeft aan in hoeverre het fonds in staat is om zijn toekomstige verplichtingen te kunnen voldoen.

Pensioenfonds PostNL telt ongeveer 96.380 deelnemers, waarvan 30.150 actieve participanten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen