ANP28 jan '12 04:24

Leger des Heils viert 125-jarig jubileum

ALMERE (ANP) - Het Leger des Heils bestaat dit jaar 125 jaar en dat wordt vanaf zaterdag gevierd op verschillende manieren. De organisatie trapt zaterdag het feest af in Almere, de plaats waar het Hoofdkwartier van het Leger des Heils is gevestigd. Omstreeks 14.30 uur ontvangt burgemeester Annemarie Jorritsma van commandant Hans van Vliet, landelijk leider van het Leger des Heils, een kop soep. Daarna zal het leger soep uitdelen in zo’n 35 steden en dorpen.

Het Leger des Heils is opgericht door William Booth. Hij richtte in 1865 The East London Christian Mission op, die de allerarmsten hielp en ze wees op een nieuw leven door geloof in Jezus Christus. ,,In die volgorde, want een lege maag heeft geen oren’’, aldus het Leger. In 1878 veranderde de naam van zijn organisatie in The Salvation Army.

De eerste Nederlandse heilssoldaat Gerrit Juriaan Govaars organiseerde op 8 mei 1887 samen met enkele anderen de eerste Nederlandse samenkomst van het Leger de Heils in de Gerard Doustraat in Amsterdam. Inmiddels werkt de organisatie in bijna 125 landen over de hele wereld. In Nederland werken meer dan 6000 professionals en 5500 vrijwilligers bij het Leger de Heils.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen