ANP2 dec '12 07:29Aangepast op 2 dec '12 09:55

Meerdere doden door instorten Japanse tunnel

EPA
EPA

TOKIO (ANP) - Door het instorten van een autotunnel in Japan zijn volgens de politie meerdere doden gevallen. De slachtoffers zouden inzittenden van een minibus zijn. Volgens hulpverleners gaat het om zeker drie doden.

Ten minste drie mensen zijn naar een ziekenhuis overgebracht, onder wie een 28-jarige vrouw die erin was geslaagd uit de met rook gevulde tunnel te ontsnappen. De vrouw vertelde hulpverleners dat zij met vijf andere mensen in een gehuurd busje zat en geen idee te hebben of haar medepassagiers het hadden overleefd.

Door de instorting kwamen auto's vast te zitten en er brak brand uit. De reddingsoperatie moest enige uren worden onderbroken wegens het gevaar van een nieuwe instorting.

De bijna 5 kilometer lange Sasago-tunnel ligt circa 80 kilometer ten westen van Tokio. De oorzaak van de instorting, waarbij een deel van het dak van de tunnelbuis naar beneden kwam, is nog duidelijk. In Japan doen zich geregeld aardverschuivingen voor. Maar zover bekend hadden die zich zondagochtend in het gebied niet voorgedaan.

Gerelateerde artikelen