ANP6 feb '12 14:48

Lagere opening verwacht op Wall Street

NEW YORK (ANP) - De beurzen in New York openen maandag naar verwachting met verlies. Beleggers houden de boot af nu een Grieks bankroet steeds dichterbij lijkt komen.

Griekse politici moeten zich op korte termijn achter de hervormingseisen van Europa en het IMF scharen om de kans op nieuwe noodkredieten niet te verspelen. Zonder die financiële steun kan Griekenland waarschijnlijk al vanaf volgende maand niet meer aan zijn verplichtingen voldoen.

Maandag leek overeenstemming tussen de Griekse regering en de leiders van de coalitiepartijen over de bezuinigingen echter nog altijd ver weg. Volgens de Europese Commissie heeft Griekenland de deadline om te voldoen aan de eisen voor nieuwe steun al overschreden. Een woordvoerder van de commissie kon echter nog niet aangeven welke gevolgen dit heeft.

Bedrijfscijfers

Aan het bedrijvenfront meldde de Amerikaanse speelgoedfabrikant Hasbro, bekend van onder meer Monopoly, Star Wars en Transformers, maandag een recordomzet. De opbrengsten stegen vorig jaar met 7 procent tot 4,3 miljard dollar. In de Verenigde Staten en Canada zakte de verkoop, maar internationaal ging de omzet met 19 procent omhoog.

De openingsindicatoren wezen ruim drie kwartier voor opening op aanvangsverliezen van ongeveer 0,3 procent voor de toonaangevende graadmeters op Wall Street.

Gunstige berichten over de Amerikaanse economie zorgden vrijdag nog voor een enthousiaste stemming op Wall Street. De Dow-Jonesindex naderde daarbij de hoogste stand in 4 jaar tijd. De Nasdaq bereikte het hoogste peil van de afgelopen 11 jaar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen