ANP2 jul '12 14:56

'Wall Street opent vlak'

NEW YORK (ANP) - De effectenbeurzen in New York stevenen maandag af op een vlakke opening. Beleggers doen het rustig aan, na de sterke rally van vrijdag. Ook wachten zij op een aantal macrocijfers die de richting van de handel verder kunnen bepalen.

Het optimisme van vrijdag na het jongste Europese akkoord dat verdere samenhang in het continent moet stimuleren, verdampte maandag niet. Wel zakten de koersen bij de Europese beurzen in de loop van de ochtend wat in, nadat bleek dat Finland en Nederland kanttekeningen plaatsten bij de afspraak over het opkopen van staatspapier door het Europese noodfonds.

De Dow-Jonesindex opent naar verwachting 0,1 procent lager. De Nasdaq gaat waarschijnlijk 0,1 procent omhoog en de S&P 500 is in voor een winst van 0,1 procent.

Macrocijfers

Kort na opening komen een aantal macrocijfers naar buiten. De ISM-index, die de bedrijvigheid in de industrie meet, zal naar verwachting dalen van 53,5 tot een stand van 52. Ook wordt bekendgemaakt hoeveel er in mei is uitgegeven in de bouw.

Apple behaalde vrijdag voor de tweede keer in een week een juridische overwinning op zijn Zuid-Koreaanse concurrent Samsung. Samsung mag zijn Galaxy Nexus smartphone voorlopig niet verkopen in de VS.

De handelsvolumes op Wall Street zullen deze week waarschijnlijk wat lager liggen dan normaal. Veel Amerikanen grijpen de verkorte werkweek aan om er een vakantie aan vast te plakken. Woensdag is het onafhankelijkheidsdag en zijn de Amerikaanse beurzen gesloten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen