ANP9 aug '12 22:34

Heerenveen houdt het een helft spannend

ANP
ANP

BOEKAREST (ANP) - Heerenveen heeft donderdag nog met enige moeite de play-offs voor het hoofdtoernooi van de Europa League bereikt. De formatie uit Friesland verloor uiteindelijk maar met 1-0 van Rapid Boekarest, dat echter vooral voor rust veel vaker had moeten scoren.

Het eerste succesje van trainer Marco van Basten bij zijn nieuwe werkgever kwam na rust nauwelijks meer in gevaar. De voormalig bondscoach van het Nederlands elftal verdedigde met zijn ploeg een marge van vier doelpunten (4-0) in de National Arena, waar slechts 1000 van de 56.000 stoeltjes bezet waren.

Met een beetje pech had de club uit Friesland de ruime voorsprong uit de eerste ontmoeting echter al voor rust verspeeld. Heerenveen startte belabberd en de spelers van Rapid Boekarest hadden duidelijk meer vertrouwen in een goed resultaat dan hun fans.

Rajiv van la Parra

De huidige nummer 7 van de Roemeense competitie kreeg kans op kans en nam na 20 minuten verdiend de leiding. Rajiv van la Parra veroorzaakte een strafschop toen hij een voorzet van Filipe Teixeira met zijn hand blokte, waarna Ovidiu Herea doelman Kristoffer Nordfeldt vanaf 11 meter kansloos liet (1-0).

Heerenveen mocht van geluk spreken dat het drie minuten later niet op een achterstand van 2-0 kwam. Mihai Roman trof schitterend doel en ontstak vervolgens begrijpelijk in woede toen zijn treffer onterecht wegens buitenspel werd afgekeurd. Ook na de foutieve beslissing van de Duitse arbitrage nam Heerenveen de wedstrijd veel te gemakkelijk op.

Oussama Aissadi

Rapid Boekarest won nagenoeg alle duels en mocht zich alleen aanrekenen dat het de krachtsverhoudingen niet in een ruimere voorsprong vertaalde. Trainer Van Basten wisselde in de rust Van la Parra voor Oussama Aissadi, die nog met Ajax in gesprek is over een overgang naar Amsterdam.

De aanvaller uit Marokko voorzag het aanvalspel van Heerenveen eindelijk van dreiging. Hij slalomde een paar keer fraai door de Roemeense defensie maar kon zijn dribbels niet met de gelijkmaker belonen. Belangrijker voor Heerenveen was dat het zelf nauwelijks meer in gevaar kwam, waardoor het nog twee duels verwijderd is van een plaats in het hoofdtoernooi van de Europa League.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen