ANP24 nov '12 18:56

Van der Ham voorzitter Humanistisch Verbond

AMERSFOORT (ANP) - Oud-Tweede Kamerlid Boris van der Ham is de nieuwe voorzitter van het Humanistisch Verbond. Hij werd zaterdag gekozen tijdens een ledenvergadering in Amersfoort en volgt Rein Zunderdorp op, die de organisatie 7 jaar heeft geleid. Dat meldde het verbond zaterdag.

Het Humanistisch Verbond verenigt mensen die niet religieus gebonden zijn. Het zet zich in voor waarden als zelfbeschikking, gelijke behandeling en verdraagzaamheid.

De 39-jarige Van der Ham, zat 10 jaar lang namens D66 in de Tweede Kamer. Hij zette zich onder meer in voor beter onderwijs en de vrijheid van meningsuiting. Hij keerde na de verkiezingen van september niet terug als Kamerlid.

De nieuwe voorzitter hoopt meer mensen aan zijn organisatie te kunnen binden. ,,Het humanisme is in potentie de grootste levensbeschouwelijke stroming van Nederland, en verbindt onder meer atheïsten, agnosten en vrijzinnigen'', zei hij zaterdag. ,,Onze tijd vraagt om een krachtige en verdiepende humanistische stem. Die stem kan nog krachtiger worden als nog meer mensen lid worden.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen