ANP9 aug '12 18:19

Duitsers verrassen Australische hockeyers

LONDEN (ANP) - De Duitse hockeymannen hebben donderdag ten koste van Australië de olympische finale bereikt. De ploeg moest tot twee keer toe een achterstand wegwerken maar maakte de klus vervolgens gedecideerd af in de tweede helft: 4-2.

In de Riverbank Arena opende Australië na 21 minuten de score. Vijf minuten later tekende Fürste voor de Duitse gelijkmaker uit een strafcorner. De Duitsers maakten de klus na de zwaarbevochten eerste helft (1-1) in het tweede bedrijf af maar moesten daarvoor eerst nogmaals een achterstand goedmaken.

Turner zette Australië 6 minuten na rust met zijn vierde treffer van het toernooi op 2-1. Tumult ontstond er met nog 20 minuten te spelen op de klok. Een fraai Duits doelpunt werd na consultatie van de videobeelden afgekeurd. Niettemin wist Duitsland de stand 4 minuten later alsnog recht te trekken. Timo Wess uit een strafcorner en Florian Fuchs velden vervolgens het oordeel.

Nederland neemt het donderdagavond nog op tegen gastland Groot-Brittannië voor de andere plaats in de eindstrijd. Die wedstrijd begint om 21.00 uur Nederlandse tijd.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen