ANP4 apr '12 17:10

Bureaus dicht door cao-acties politie

DEN HAAG (ANP) - In de vier grote steden zijn donderdag veel politiebureaus een paar uur gesloten. Agenten voeren dan actie voor een betere cao.

,,In Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag zullen werkonderbrekingen ertoe leiden dat allerlei politiewerk niet gedaan wordt en soms zelfs dat hele bureaus een halve dag gesloten zijn voor het publiek'', schrijven de politievakbonden NPB, ACP en VMHP woensdag. Er blijven wel politiemensen beschikbaar voor noodhulp.

In Utrecht is donderdagochtend de aftrap: daar zijn drie bureaus in de stad dicht van 9.00 tot 13.00 uur dicht. In Rotterdam voert de politie actie van 12.00 uur tot 16.00 uur en in Amsterdam en Den Haag van 13.00 uur tot 17.00 uur.

Coulancebonnen

De politie heeft bij een verkeerscontrole in Apeldoorn 46 zogenoemde coulancebonnen uitgedeeld. Die bonnen waren voor bestuurders die normaal gesproken een bekeuring zouden oplopen, maar die nu niet kregen wegens de cao-actie.

De bestuurders die wegkwamen met een waarschuwing, reden iets te hard, hadden geen papieren bij zich of geen zichtbare kentekenplaat of een lekke uitlaat. Van de in totaal 195 gecontroleerde bestuurders kregen er 19 wel een bon voor ernstiger verkeersovertredingen, aldus een woordvoerder van de politie.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen