ANP16 mrt '12 07:27Aangepast op 16 mrt '12 09:36

Djokovic treft Isner in Indian Wells

EPA
EPA

INDIAN WELLS (ANP) - Titelverdediger Novak Djokovic treft in het hoog aangeschreven tennistoernooi van Indian Wells de Amerikaan John Isner in de strijd om een plaats in de finale. De nummer één van de wereld versloeg zelf in de kwartfinale de Spanjaard Nicolas Almagro in twee rappe sets (6-3 6-4), Isner rekende moeizamer af met de Fransman Gilles Simon.

Isner leek in Indian Wells snel een plaats in de halve finale af te dwingen, nadat hij de eerste set met 6-3 naar zich had toegetrokken. Simon rechtte echter de rug en sloeg toe met winst in de tweede set: 6-1. In de beslissende reeks was de als 11e geplaatste Isner aan het eind effectiever: 7-5.

Maria Sjarapova had bij de vrouwen ruim 3 uur nodig om zich te ontdoen van haar landgenote Maria Kirilenko: 3-6 7-5 6-2. Het was de eerste ontmoeting tussen de twee sinds de eerste ronde van de Australian Open in 2010. Destijds won Kirilenko. Sjarapova leverde tegen haar landgenote wel een set in. Sjarapova staat in de halve finale tegenover Ana Ivanovic. De Servische was redelijk snel klaar met de als zevende geplaatste Française Marion Bartoli (6-3 6-4).


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen