ANP20 aug '12 05:23

Hoofdverdachte Facebook-moord voor rechter

ANP
ANP

ARNHEM (ANP) - De rechtbank in Arnhem behandelt maandag de zaak tegen een 15-jarige jongen uit Capelle aan de IJssel, die heeft bekend in januari van dit jaar een meisje van 15 jaar uit Arnhem te hebben doodgestoken. De jongen was toen nog 14 jaar.

De zaak staat bekend als de Facebook-moord, omdat de aanleiding voor de fatale steekpartij een ruzie op het sociale netwerk Facebook was. Het slachtoffer zou iets lelijks hebben gepost over haar 16-jarige hartsvriendin. Die klaagde bij haar 17-jarige vriendje uit Rotterdam, die vervolgens de 14-jarige jongen inhuurde om het Arnhemse meisje iets aan te doen. De jongen kende zijn slachtoffer niet.

De hartsvriendin en haar vriend moeten dinsdag voor de rechter verschijnen. De zaak tegen het meisje wordt achter gesloten deuren behandeld. Dat willen de advocaten van de jongens ook, maar daarover moet de rechtbank nog een besluit nemen.

Eerder was de rechtbank van mening dat de zaak zo ernstig en uitzonderlijk is, dat het belangrijk is om er in de openbaarheid over te praten. Gewoonlijk worden zaken tegen minderjarige verdachten altijd achter gesloten deuren behandeld.

Gerelateerde artikelen