ANP16 feb '12 23:21

Manchester City is FC Porto de baas

PORTO (ANP) - Voor titelverdediger FC Porto dreigt de Europa League al in een vroeg stadium te eindigen. De Portugese topclub moest donderdag in het eigen Estadio do Dragão buigen voor Manchester City: 1-2. Sergio Agüero maakte 5 minuten voor tijd de winnende voor de Engelse sterrenploeg.

Porto was halverwege de eerste helft nog wel op voorsprong gekomen door Silvestre Varela. Alvaro Pereira zorgde aan het begin van de tweede helft met een eigen doelpunt voor de gelijkmaker. Agüero schonk de ploeg van basisspeler Nigel de Jong in de slotfase een uitstekende uitgangspositie voor de return in Manchester.

Ryan Donk verloor met Club Brugge van Hannover 96: 2-1. De Belgen kwamen kort na rust op voorsprong, maar in de laatste 20 minuten sloeg de thuisclub toe door treffers van Artur Sobiech en Jan Schlaudraff.

Valencia won met 1-0 bij Stoke City door een prachtige treffer van Mehmet Topal. Als de Spanjaarden het karwei volgende week in eigen stadion klaren, stuiten ze in de achtste finales mogelijk op PSV.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen