ANP27 aug '12 03:43

OM eist in moordzaak Jennefer

ROTTERDAM (ANP) - De rechtbank in Rotterdam begint maandagochtend aan de inhoudelijke behandeling van de zaak tegen Anthony K. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt hem ervan dat hij het 10-jarige meisje Jennefer van Oostende in oktober heeft verkracht en vermoord. De strafeis tegen K. valt zo goed als zeker ook maandag.

Het lichaam van Jennefer werd op 10 oktober gevonden in de woning van de verdachte in de Boergoensestraat in de Rotterdamse wijk Charlois. Haar lichaam was verpakt in vuilniszakken. Enige uren daarvoor had de politie aandacht gevraagd voor de vermissing door een Amber Alert uit te geven.

K. heeft Jennefer volgens het OM meegenomen, verkracht en door verwurging en door het afdekken van de neus en mond om het leven gebracht. Hij bleek de ex-vriend te zijn van de zus van Jennefer.

Tijdens een zitting eind juni bleek al dat het volledige onderzoek is afgerond. K. is onder meer in het Pieter Baan Centrum (PBC) onderzocht. Het is duidelijk dat K. daaraan niet heeft willen meewerken.

Gerelateerde artikelen