ANP26 nov '12 19:19Aangepast op 26 nov '12 20:06

400.000 Wii U's verkocht in week 1

EPA
EPA

TOKIO (AFN) - Nintendo heeft in de eerste verkoopweek in de Verenigde Staten 400.000 Wii U spelcomputers verkocht. Dat maakte het Japanse concern maandag bekend.

De Wii U is de langverwachte opvolger van de populaire Wii. De nieuwe variant beschikt onder meer over een afstandsbediening met aanraakscherm, vergelijkbaar met een tabletcomputer. Ook zit er een sociaal netwerk genaamd Miiverse bij.

Het verkoopcijfer is volgens het bedrijf vergelijkbaar met de Wii-verkopen gedurende de eerste verkoopweek in 2006, maar volgens het bedrijf is het nog te vroeg om een goede vergelijking te doen. ,,Op dit moment zijn de verkopen vooral gebaseerd op hoe snel we het product naar de winkel kunnen krijgen'', zei hoofd Nintendo Noord-Amerika Reggie Fils-Aime.

Xbox 360

Nintendo verkocht ruim 97 miljoen Wii's, maar de laatste jaren verloor het terrein op de Xbox 360 van Microsoft. Daarnaast heeft de markt voor spelcomputers ook last van de populariteit van smartphones en tablets.

De lancering verliep niet vlekkeloos. Op veel blogs en Twitter werd geklaagd over technische problemen, zoals onder meer een zeer langzame downloadsnelheid voor de software.

Gerelateerde artikelen