ANP13 mrt '12 11:07

Rechtbank behandelt wrakingsverzoek zedenzaak

ANP
ANP

AMSTERDAM (ANP) - De wrakingskamer buigt zich dinsdagochtend om 9.30 uur over het verzoek tot wraking van de rechters in de Amsterdamse zedenzaak. De advocaten van hoofdverdachte Robert M. eisen nieuwe rechters omdat de huidige te veel aan de kant van de slachtoffertjes en hun ouders zouden staan.

M.’s advocaat Wim Anker kwam maandag met het verzoek toen de rechtbank had besloten dat de ouders van de slachtoffertjes spreekrecht houden, terwijl dat normaal gesproken alleen aan slachtoffers zelf is voorbehouden. Ze had eerder al besloten dat de ouders mogen spreken, maar M.’s advocaten hadden de rechtbank verzocht hier op terug te komen.

Het is echter niet alleen de beslissing over het spreekrecht waardoor Anker, zijn kantoorgenoot Tjalling van der Goot en hun cliënt denken dat de rechtbank vooringenomen is. Ook tijdens eerdere zittingen en in de media hebben ze daar aanwijzingen voor gezien.

Robert M. (28) staat terecht voor het misbruiken van 67 zeer jonge kinderen, hoewel hij heeft bekend 87 slachtoffers te hebben gemaakt. De andere verdachte in de huidige rechtszaak is zijn man Richard van O. (39), die hem bij het misbruik zou hebben geholpen.

Gerelateerde artikelen