ANP31 aug '12 14:31

Deetman wil inzicht aard misbruik vrouwen

RIJSWIJK (ANP) - Het onderzoek naar seksueel misbruik van en geweld tegen minderjarige vrouwen in de Rooms-Katholieke Kerk is er voornamelijk op gericht inzicht te bieden in de aard, ernst, omstandigheden en impact ervan. Ook moet het begrip 'excessief geweld’ worden gedefinieerd en moet er inzicht worden geboden hoe bewijsmateriaal verkregen wordt over dit geweld zodat er duidelijkheid komt over de compensatieregeling.

Dat liet de commissie-Deetman, die het onderzoek uitvoert, vrijdag weten. Vrouwen konden zich tot 1 juli bij de commissie melden. Hoeveel zich er inmiddels hebben gemeld, komt eind van het jaar naar buiten, aldus een woordvoerder vrijdag. Ook meldingen die na die tijd binnenkomen, worden geregistreerd.

De commissie onder leiding van oud-minister en voormalig burgemeester van Den Haag verricht het onderzoek op verzoek van de Tweede Kamer. Eerder al deed een commissie onder zijn voorzitterschap onderzoek naar seksueel misbruik van minderjarige mannen binnen de Rooms-Katholieke Kerk (RKK).

Gerelateerde artikelen