ANP25 nov '12 22:46

Doelpunt Plet helpt Genk niet aan winst

GENK (ANP) - Een tegentreffer in blessuretijd voorkwam zondag dat Glynor Plet matchwinnaar werd voor KRC Genk. De Twente-huurling had de ploeg van trainer Mario Been in het duel met OH Leuven na 20 minuten aan de leiding gebracht. Een door Sawaneh Ibou benutte strafschop bracht de 1-1-eindstand op het scorebord.

Genk was daarmee de enige ploeg uit de top van het klassement die niet won. Koploper Anderlecht won zaterdag voor de vijfde keer op rij een competitieduel. Dankzij treffers van Massimo Bruno, Dieumerci Mbokani, Guillaume Gillet en Olaksandr Jakovenko werd Beerschot in Antwerpen met 4-1 verslagen.

Anderlecht koestert nog steeds een voorsprong van 4 punten op Zulte Waregem en Lokeren. Zulte Waregem won bij AA Gent (1-0). Lokeren was te sterk voor Bergen (2-1). Nummer 4 Genk volgt op 8 punten, Club Brugge heeft 1 punt minder en is vijfde. Het boekte zondag een benauwde overwinning op het laag geklasseerde Charleroi: 1-0 dankzij een doelpunt van Björn Vleminckx.

Charleroi speelde al vanaf de 40e minuut met tien man na het wegsturen van aanvaller Giuseppe Rossini. De oud-aanvaller van FC Utrecht kreeg rood na een elleboogstoot tegen Brugge-aanvoerder Carl Hoefkens. De laatste 10 minuten was het tien tegen tien omdat ook Vadis Odjidja met twee keer geel naar de kant moest.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen