ANP8 mrt '12 08:19Aangepast op 8 mrt '12 09:04

Delta Lloyd handhaaft doelen

ANP
ANP

AMSTERDAM (AFN) - Delta Lloyd handhaaft de onlangs aangescherpte doelstellingen voor 2012 en 2013. Dat benadrukte de verzekeraar donderdag bij de presentatie van zijn jaarcijfers.

Delta Lloyd houdt vast aan het doel om het operationeel resultaat en dividend met ten minste 3 procent per jaar te laten groeien. Volgens topman Niek Hoek heeft het concern ,,bewezen goed gepositioneerd te zijn om in te kunnen spelen op de aanhoudende volatiliteit van de markt''.

Delta Lloyd behaalde in 2011 een operationeel resultaat na belastingen van 438 miljoen euro. Dat was in 2010 nog 422 miljoen euro. Het resultaat voor belasting op basis van de boekhoudmethode IFRS was 415 miljoen euro negatief. De bruto premie-inkomsten van de groep stegen met 14 procent tot ruim 5,5 miljard euro. Delta Lloyd stelt een dividend voor van 1,03 eur per aandeel.

Obligaties

Delta Lloyd bracht de posities in Ierse en Zuid-Europese (semi-) overheidsobligaties terug naar 178 miljoen euro per eind 2011, tegen 319 miljoen euro aan het eind van het derde kwartaal.

Bestuursvoorzitter Hoek gaf aan mee te doen aan de Griekse schuldenruil ,,als iedereen dat doet''. De uitkomst van de onderhandelingen daarover, die voor donderdagavond op de rol staan, zijn volgens hem ,,kijken in een glazen bol''.

Delta Lloyd maakte overigens geen gebruik van de tweede driejarige lening van de Europese Centrale Bank. ,,Dat hebben wij niet nodig''.

Gerelateerde artikelen