ANP23 apr '12 15:10

`Wall Street opent lager'

NEW YORK (AFN) - In New York zullen de beurzen maandag naar verwachting lager aan de nieuwe handelsweek beginnen. De politieke onzekerheid in Europa en een aanhoudende krimp van de industrie in China en de eurozone zetten de stemming onder druk.

Het aandeel Wal-Mart zal mogelijk in de schijnwerpers staan. Het Amerikaanse supermarktconcern heeft geprobeerd een grote omkoopaffaire in Mexico in de doofpot te stoppen. Het bedrijf heeft de zaak toegegeven na een publicatie over de kwestie in de krant The New York Times.

Kellogg zakt ruim 6 procent in de voorbeurshandel. De Amerikaanse cornflakesmaker verlaagde zijn winstverwachting voor het gehele boekjaar na tegenvallende resultaten in het eerste kwartaal van 2012. ConocoPhillips noteert ook lager in de voorbeurshandel na tegenvallende kwartaalcijfers van het olieconcern.

Nestlé

Aan het overnamefront maakte het Zwitserse voedingsmiddelenconcern Nestlé bekend de babyvoedingsactiviteiten van de Amerikaanse farmaciegigant Pfizer te kopen voor bijna 9 miljard euro.

De openingsindicatoren wijzen op verliezen van 0,9 procent voor de Amerikaanse beurzen. De beurzen in New York sloten vrijdag overwegend hoger. Meevallende bedrijfsresultaten zorgden voor voorzichtig optimisme bij beleggers op Wall Street. De Dow-Jonesindex eindigde 0,5 procent hoger op 13.029,26 punten.

Gerelateerde artikelen