ANP8 aug '12 08:26Aangepast op 8 aug '12 09:40

Kendrion voorziet winstdaling

ANP
ANP

ZEIST (AFN) - De economische crisis zet de winst van de producent van elektromagnetische componenten Kendrion onder druk. Die valt dit jaar daardoor aanzienlijk lager uit dan eerder verwacht, waarschuwde het bedrijf woensdag.

Door de slechte economische omstandigheden stellen bedrijven veel investeringsprojecten uit. Daardoor nemen de nieuwe orders en de inkomsten van Kendrion af. Bij de divisie die industriële magnetische systemen levert, liep de omzet vorig kwartaal met 15 procent terug. Ook in de markt voor truckonderdelen zijn de resultaten teleurstellend.

Kendrion verwacht dat de winst 15 tot 20 procent lager uitvalt dan de genormaliseerde nettowinst van 20,5 miljoen euro die in 2011 werd gerealiseerd. Bij de presentatie van de resultaten van het eerste kwartaal rekende het bedrijf nog op een groei van de winst en omzet ten opzichte van vorig jaar.

Stabiel

Topman Piet Veenema zei in een toelichting dat de omzet dit jaar waarschijnlijk stabiel zal blijven of licht zal dalen. Meer details zullen bij de bekendmaking van de halfjaarcijfers worden gemeld, aldus Veenema.

Voor de middellange termijn is Kendrion optimistisch. Nieuwe projecten in automotive en industrie zullen in de loop van 2013 tot omzetgroei leiden, aldus het bedrijf.

Lastig

Volgens Veenema is de Indiase markt ,,buitengewoon lastig''. ,,Het lijkt wel of daar een hoop 'on hold' is gezet.'' De topman is nog wel positief over India. Het land blijft een groeimarkt in de komende jaren, verwacht de topman.

De winstwaarschuwing heeft geen gevolgen voor het overnamebeleid van Kendrion. Het bedrijf blijft uitkijken naar acquisities in de Verenigde Staten, China en Duitsland, zei Veenema.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen