ANP21 dec '12 14:05

Fitch verlaagt rating ArcelorMittal

(Archieffoto 2008). EPA
(Archieffoto 2008). EPA

LONDEN (AFN) - Kredietbeoordelaar Fitch heeft de kredietwaardigheid van staalconcern ArcelorMittal vrijdag verlaagd naar de junkstatus BB+, van BBB- voorheen. De outlook is stabiel.

Volgens Fitch hangt de afwaardering samen met de meer uitdagende marktomstandigheden in Europa in 2013 dan eerder werd verwacht. Dit leidt tot een lager tempo bij de verbetering van de kredietpositie van ArcelorMittal in de komende 2 tot 3 jaar. Fitch denkt dat ArcelorMittal door zal gaan met het terugdringen van de schuld door onder meer verkopen van bezittingen. Weliswaar zijn hier risico's aan verbonden, maar ArcelorMittal heeft volgens Fitch wel een goede reputatie op dit gebied. Dit compenseert de zwakte in de staalmarkten en stut de stabiele outlook.

Fitch denkt dat de marktomstandigheden voor Europese staalfabrikanten in 2013 moeizaam zullen blijven. Vooral in de bouw neemt de vraag af en in de autosector wordt pas verbetering verwacht tegen het einde van 2013. De staalprijzen zullen waarschijnlijk niet wezenlijk gaan stijgen in de komende 12 maanden, aldus Fitch.

In november waardeerde Moody's ArcelorMittal af naar Ba1 van Baa3 met een negatieve outlook.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen