ANP14 mrt '12 18:35Aangepast op 14 mrt '12 20:14

Uitstel van betaling voor ontwikkelaar HEJA

BREDA (AFN) - De rechtbank in Breda heeft woensdag surseance van betaling verleend aan HEJA Projektontwikkeling B.V. uit Breda. Daarnaast werd een zogenoemde afkoelingsperiode van 2 maanden gelast. De rechtbank heeft dat woensdag bekendgemaakt.

Met de uitstel van betaling gaat de faillissementsaanvraag van HEJA door een groep schuldeisers voorlopig niet door. HEJA Projektontwikkeling is onder meer de ontwikkelaar van een grote woonflat bij het Philips Stadion in Eindhoven (het Stadionkwartier) en het gebied rondom het NAC-stadion in Breda.

Dinsdag werd al het faillissement van werkmaatschappij van HEJA voor het Stadionkwartier uitgesproken. Het college van Eindhoven schrijft woensdagavond aan de gemeenteraad dat de gemeente nog meer dan 6 ton tegoed heeft van het bedrijf. Het is nog niet te zeggen of het geld terugkomt. Voor de bouw van de woningen bij het stadion verwacht de gemeente een aanzienlijke vertraging. 200 kopers en huurders zullen hun sleutel later ontvangen.

De gemeente Eindhoven moest twee weken geleden aan de raad ook al een verlies van 3,4 miljoen euro rapporteren vanwege een lening aan projectontwikkelaar Straet, die failliet dreigt te gaan.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen