ANP12 mrt '12 04:00

Eerste procesdag Amsterdamse zedenzaak

ANP
ANP

AMSTERDAM (ANP) - In Amsterdam begint maandag het proces tegen Robert M., hoofdverdachte in de omvangrijke Amsterdamse zedenzaak. De 28-jarige Let moet zich verantwoorden voor het ernstig seksueel misbruiken van 67 zeer jonge kinderen en het maken en verspreiden van een grote hoeveelheid kinderpornografie. Ook M.'s partner Richard van O. staat terecht.

M. werkte in diverse Amsterdamse kinderdagverblijven en was ook actief als kinderoppas. Het misbruik zou op de creches, op oppasadressen en bij M. thuis hebben plaatsgevonden. M. heeft bekend. Deskundigen hebben geadviseerd hem langdurig in een tbs-kliniek te plaatsen. In het onderzoek zijn ettelijke andere verdachten aangehouden, die afzonderlijk worden vervolgd.

Maandag geeft het Openbaar Ministerie (OM) een presentatie van het onderzoek. Ook zal de rechtbank beide verdachten verhoren. Grote delen van het proces zullen zich achter gesloten deuren afspelen, omdat de rechtbank de privacy van de betrokken kinderen en hun familieleden wil waarborgen. Vooralsnog heeft de rechtbank 16 dagen voor het proces uitgetrokken.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen