ANP20 dec '12 20:54

S&P zet rating NYSE-Euronext op de helling

NEW YORK (AFN) - Standard & Poor's (S&P) heeft de A+/A-1 rating van NYSE-Euronext op 'creditwatch negative' gezet naar aanleiding van de beoogde overname van het beursbedrijf door IntercontinentalExchange (ICE). Dat maakte de kredietbeoordelaar donderdag bekend. Creditwatch negative geeft een kans van 50 procent dat de rating wordt verlaagd.

Volgens S&P ontstaat een sterke combinatie, maar de kredietbeoordelaar bestempelt het financiële risicioprofiel slechts als adequaat. ,,ICE is snel gegroeid en het bedrijf heeft zowel sterke resultaten al cash flows gerealiseerd. NYSE-Euronext is echter op achterstand geraakt door dalende volumes in zijn Amerikaanse aandelenmarkten en zijn Europese derivatenhandel'', aldus S&P. Het oordeel over de outlook voor NYSE-Euronext werd in augustus van dit jaar al verlaagd van 'stabiel' naar 'negatief'.

ICE en NYSE-Euronext maakten ook bekend een overeenkomst op het gebied van clearing te hebben getekend, waarbij ICE Clear Europe diensten gaat leveren aan NYSE Liffe. ,,Dit is postief voor de rating van NYSE-Euronext omdat het de kosten en risico's voor de uitbouw van het eigen clearingbedrijf in Londen verlaagt.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen