ANP5 jul '12 07:44Aangepast op 5 jul '12 13:18

Nederlands schip op Rijn vlotgetrokken

OBERWESEL (ANP) - Een Nederlands schip dat was vastgelopen op de Rijn in Duitsland is even na het middaguur vlotgetrokken. Dat meldde het scheepvaartkantoor in Bingen. Het met 1300 ton zwavelzuur geladen vaartuig liep in de nacht van woensdag op donderdag door onbekende oorzaak aan de grond bij Oberwesel in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts.

Het schip, de Synthese III van rederij Wijgula in Druten, was onderweg van Ludwigshafen naar Antwerpen en raakte uit de koers. Het verkeer op de Rijn tussen Oberwesel en St. Goar raakte door het ongeval gestremd. Het vlottrekken gebeurde nadat een deel van de lading op een ander schip was overgeladen. Er was geen lek ontstaan.

,,Het is natuurlijk altijd een probleem als een vaarweg gestremd is, maar dit is met een paar uurtjes voorbij'', voorspelde een woordvoerder van de rederij donderdagochtend al.

De situatie deed denken aan het ongeval begin vorig jaar, toen een Duitse tanker geladen met zwavelzuur kapseisde en de rivier 33 dagen gestremd was bij St. Goarhausen. De schade die daardoor ontstond, liep in de tientallen miljoenen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen