ANP21 nov '12 22:52

Real dankzij punt tegen City door in CL

EPA
EPA

MANCHESTER (ANP) - Real Madrid heeft zich woensdagavond moeizaam geplaatst voor de achtste finales van de Champions League. De Madrileense sterrenploeg speelde in Engeland met 1-1 gelijk tegen Manchester City en dat was genoeg om door te mogen. City is ondanks het punt uitgeschakeld in de Europese topcompetitie.

Net als eerder in de twee duels met Ajax gaf City achterin veel te veel ruimte weg. De ploeg van coach José Mourinho, die voor de 100e keer op de bank zat tijdens een duel in de Champions League, profiteerde daar al binnen 10 minuten van via Karim Benzema. De Franse spits schoot een voorzet van Angel Di María van dichtbij hard achter de kansloze doelman Joe Hart: 0-1.

Real kreeg daarna via Sami Khedira en Cristiano Ronaldo nog enkele goede kansen om de wedstrijd al vroegtijdig te beslissen. Met name de Portugese aanvaller, die door zijn verleden bij City's rivaal United constant werd uitgefloten door de Engelse aanhang, was erg dicht bij de 0-2. Hij klopte Hart met een stiftbal, die vervolgens tergend langzaam binnen leek te rollen. Aleksandar Kolarov kon echter net op tijd redding brengen met een sliding.

Casillas

Pas na een dikke 20 minuten liet de thuisploeg, waar David Silva weer in de basis stond, wat van zich horen. Sergio Agüero probeerde van afstand Iker Casillas tevergeefs te verrassen en Maicon punterde na een goede dribbel naast. Na rust bewees de equipe van Roberto Mancini ook wel degelijk prima te kunnen voetballen. Real werd teruggedrongen en Agüero leek na een uur de 1-1 te maken. Casillas wierp zich echter voor de poging van de Argentijn en hield Real zo op de been.

De Spaanse doelman werd 20 minuten voor tijd alsnog geklopt. Hij was kansloos op een strafschop van Agüero, die even daarvoor gretig was gaan liggen na een licht duwtje van Alvaro Arbeloa. De Spaanse back moest er ook nog eens met zijn tweede gele kaart van af. Ondanks het numerieke overtal wist City niet meer de benodigde tweede treffer te maken. De ploeg mag daardoor hoogstens nog hopen op deelname aan de Europa League.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen