ANP5 mei '12 17:39

Twee treffers Van Persie redden Arsenal niet

EPA
EPA

LONDEN (ANP) - Arsenal heeft zaterdag in de strijd om deelname aan de lucratieve Champions League dure punten laten liggen in het thuisduel met laagvlieger Norwich City. Ondanks twee treffers van Robin van Persie bleef de Londense ploeg steken op 3-3.

Door het gelijkspel hebben Tottenham Hotspur en Newcastle United zondag de mogelijkheid om nummer 3 Arsenal in te halen. De beste 4 ploegen van de Premier League kwalificeren zich voor de Champions League.

Arsenal stond al na 2 minuten op voorsprong dankzij een treffer van Yossi Benayoun. Na een half uur waren de rollen omgedraaid, nadat Wes Hoolahan en Grant Holt hun ploeg Norwich op 2-1 hadden gezet. Dankzij twee doelpunten van Van Persie (in de 72e en 80e minuut) leek Arsenal alsnog de zege te grijpen, maar 5 minuten voor tijd bepaalde Norwich-speler Steve Morison de eindstand op 3-3.

Overigens moet Newcastle United zondag thuis wel koploper Manchester City verschalken om Arsenal voorbij te kunnen gaan op de ranglijst. Met nog twee duels te gaan is City in een fel gevecht met stadsgenoot United verwikkeld om de landstitel. Beide clubs uit Manchester hebben 83 punten, City heeft het beste doelsaldo. De laatste competitieronde in Engeland wordt volgende week afgewerkt.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen