ANP23 jan '12 13:04

Delta stelt besluit kerncentrale jaren uit

MIDDELBURG (ANP) - Het Zeeuwse energiebedrijf Delta zal plannen voor een tweede kerncentrale de komende 2 tot 3 jaar niet doorzetten. Dat heeft de onderneming maandag laten weten aan de aandeelhouders.

Delta besloot vorige maand een besluit over het starten van het traject om te komen tot een vergunning voor de tweede centrale met een half jaar uit te stellen. Directeur Peter Boerma stapte daarna op.

Delta meldde maandag dat de afgelopen tijd is gebleken dat voorlopig geen kerncentrale kan worden gebouwd. Er is overcapaciteit op de elektriciteitsmarkt met lage energieprijzen.

Voordelen

Delta blijft geloven in de voordelen van kernenergie zoals de lage kostprijs op lange termijn en de enorme reductie van het broeikasgas CO2. Een nieuwe kerncentrale zou op zijn vroegst pas in 2020 in gebruik worden genomen. Delta zal blijven investeren in nieuwe capaciteit om energie op te wekken. ,,Er zijn diverse opties die een kortere implementatie in tijd hebben dan kernenergie,'' aldus Delta.

Het besluit tot uitstel is ook ingegeven door het slechte investeringsklimaat en onzekerheid over het beleid rond verhandelbare rechten voor uitstoot van het broeikasgas CO2.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen