ANP6 feb '12 15:43

Lagere opening Wall Street

NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York zijn maandag met verlies geopend. Beleggers deden het voorzichtig aan nu een Grieks bankroet steeds waarschijnlijker lijkt te worden.

De Dow-Jonesindex stond kort na aanvang 0,5 procent lager op 12.800 punten. De breed samengestelde S&P 500 zakte 0,5 procent tot 1338 punten en de technologiebeurs Nasdaq daalde 0,6 procent tot 2889 punten.

Griekse politici moeten zich op korte termijn achter de hervormingseisen van Europa en het IMF scharen om de kans op nieuwe noodkredieten niet te verspelen. Zonder die financiële steun kan Griekenland waarschijnlijk al vanaf volgende maand niet meer aan zijn verplichtingen voldoen.

Overeenstemming

Maandag leek overeenstemming tussen de Griekse regering en de leiders van de coalitiepartijen over de bezuinigingen echter nog altijd ver weg. Volgens de Europese Commissie heeft Griekenland de deadline om te voldoen aan de eisen voor nieuwe steun al overschreden. Een woordvoerder van de commissie kon echter nog niet aangeven welke gevolgen dit heeft.

De Amerikaanse speelgoedfabrikant Hasbro, bekend van onder meer Monopoly, Star Wars en Transformers, meldde maandag een recordomzet over 2011. De omzet in het vierde kwartaal viel echter tegen en Hasbro daalde 2,4 procent.

Gerelateerde artikelen