ANP9 feb '12 19:39

Grieks akkoord lauw ontvangen op Wall Street

NEW YORK (ANP) - Het nieuws dat de Griekse regeringsleiders een akkoord wisten te bereiken over extra bezuinigingen, werd donderdag lauw ontvangen op Wall Street. Beleggers bleven voorzichtig omdat er nog veel werk verzet moet worden voordat Griekenland daadwerkelijk een tweede steunpakket krijgt.

Halverwege de New Yorkse handelsdag noteerde de Dow-Jonesindex 0,2 procent hoger op 12.912,11 punten. De S&P 500-index steeg 0,3 procent tot 1353,87 punten en de Nasdaq won 0,5 procent tot 2929,46 punten.

,,Er is, gezien het verloop van de eurocrisis, nog veel scepsis dat het akkoord niet leidt tot de benodigde ingrepen'', zo vatte een handelaar de teneur op Wall Street samen. ,,Daarom wachten beleggers af.''

Banenmarkt

Kopstukken uit de Europese politiek benadrukten donderdagmiddag dat er nog volledige overeenstemming moet worden bereikt met Athene en dat de trojka het tweede steunpakket voor 15 februari moet goedkeuren om een Grieks bankroet te vermijden.

Enige steun van de handel kwam van een beter dan verwacht cijfer over de banenmarkt. Een uur voor de handelsaanvang in New York bleek het aantal eerste uitkeringsaanvragen dat vorige week werd ingediend te zijn gedaald tot 358.000 van 373.000 een week eerder. Economen rekenden juist op een stijging tot 370.000 aanvragen ten opzichte van de oorspronkelijk gemeldde 367.000 stuks in de voorgaande week.

Bank of America (plus 2 procent) was een van de sterkste stijgers in de Dow. De bank trof, samen met branchegenoten als JPMorgan Chase (min 0,6 procent) en Wells Fargo (min 0,2 procent), een schikking met de Amerikaanse overheid. De banken betalen samen 25 miljard dollar om in problemen geraakte huiseigenaren te helpen met hun hypotheekschulden.

Gerelateerde artikelen