ANP18 feb '12 11:30

Brand legt bedrijfspand Lichtenvoorde in as

LICHTENVOORDE (ANP) - In een bedrijfspand in de Gelderse plaats Lichtenvoorde (gemeente Oost-Gelre) heeft zaterdagochtend een grote brand gewoed. Het vuur heeft het pand aan de Lievelderweg, waar diverse bedrijven huizen, bijna volledig in de as gelegd.

De brand brak rond half 7 uit. De brandweer was lange tijd bang dat het vuur zou overslaan naar andere gebouwen, maar dit gebeurde uiteindelijk niet. Een aantal woningen naast het bedrijfspand is uit voorzorg tegen 9 uur ontruimd. De bewoners zijn opgevangen door de gemeente. Rond half 11 kon het sein brand meester worden gegeven, meldde een zegsman.

De oorzaak van de brand is nog onbekend. De brandweer zette groot materieel in om het vuur te bestrijden, waaronder een hoogwerker. Bij het blussen waren medewerkers van een groot aantal korpsen uit de regio betrokken.

Bewoners in de omgeving werd geadviseerd ramen en deuren dicht te houden vanwege de rookontwikkeling. In het bedrijfspand zaten onder meer een zaak in kerstartikelen, een uitzendbureau, een computerzaak, een metaalhandel en een transportbedrijf.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen