ANP15 jun '12 12:15

Veel nieuwe gezichten op lijst ChristenUnie

Herman Wegter. ANP Kippa
Herman Wegter. ANP Kippa

DEN HAAG (ANP) - Arie Slob op 1, Joël Voordewind op 2 en 'politiek talent van 2011' Carola Schouten op 3. De top van de kandidatenlijst van de ChristenUnie biedt geen verrassingen, de rest van de lijst wèl.

Nieuwe gegadigden voor een zetel namens de CU in het parlement zijn onder anderen Gert-Jan Segers (directeur van het Wetenschappelijk Instituut van de partij) op 4, Carla Dik-Faber (Statenlid in Utrecht) op 5 en Eppo Bruins (directeur van STW dat technisch-wetenschappelijk onderzoek stimuleert) op 6.

De partij heeft nu 5 zetels in het parlement. Volgens peilingen zouden het er bij de komende verkiezingen 1 of 2 meer kunnen worden.

Presentator

Ook Herman Wegter, EO-presentator, is op de lijst te vinden, op 7. Wegter (1978) presenteerde tv-programma’s als 'De kist’, 'Nederland helpt’ en 'Melk & Honing’. Via die programma’s is hij met veel mensen in aanraking gekomen waarvoor hij zich nu in de politiek wil inzetten, zegt een woordvoerder van de CU. ,,Jongeren, zorg en duurzaamheid gaan hem speciaal aan het hart.''

Lijstduwer wordt een vroegere omroep-collega, Arie van der Veer. De predikant was ook voorzitter van de EO en presentator. Hij is nummer 50 en hekkensluiter.

Partijvoorzitter Janneke Louisa: ,,Naast veel Haagse ervaring komen wij met nieuwkomers die midden in de samenleving staan. Betrokken bij mensen en bevlogen vanuit hun geloof.'' Huidig Kamerlid voor de CU, Esmé Wiegman, maakte al eerder bekend dat ze niet meer in de nieuwe Kamer zou zitten. Cynthia Ortega-Martijn staat ook niet op de lijst. Ze was wel beschikbaar, maar 'er zijn keuzes gemaakt', aldus een woordvoerder.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen