ANP18 apr '12 19:33Aangepast op 18 apr '12 21:46

Lagere koersen op Wall Street

NEW YORK (ANP) - De beurzen in New York gingen woensdag omlaag. De toonaangevende Dow-Jonesindex werd omlaaggetrokken door IBM en Intel, die dinsdag nabeurs cijfers bekendmaakten. De zorgen over de Europese schuldencrisis hadden ook hun weerslag op Wall Street.

De Dow-Jonesindex noteerde tegen het einde van de handelsdag een verlies van 0,5 procent op 13.054 punten. De breed samengestelde S&P 500 zakte 0,2 procent tot 1387 punten. De technologiebeursNasdaqdaalde 0,1 procent tot 3038 punten.

Technologieconcern IBM zakte 3,4 procent. De omzet van 's werelds grootste automatiseerder over het afgelopen kwartaal viel analisten tegen, maar de winst kwam wel hoger uit dan verwacht.

Intel

Chipfabrikant Intel ging 1,4 procent omlaag. De winst en omzet gingen in het afgelopen kwartaal omlaag, maar het bedrijf verwacht wel groei dit jaar. De cijfers en vooruitzichten van Intel konden beleggers echter niet bekoren.

Ook kwamen uit Europa hernieuwde zorgen over de schuldencrisis aangewaaid. De Spaanse banken staan er slecht voor en de Italiaanse economie zal dit jaar sterker krimpen dan eerder werd verwacht.

Olieprijzen

De olieprijzen gingen woensdag flink omlaag na de bekendmaking dat de Amerikaanse olievoorraden vorige week opnieuw zijn gestegen. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 1,5 procent tot 102,68 dollarenBrent ging 0,7 procent omlaag.

Halliburton

De dienstverlener aan de olie- en gasindustrie Halliburton kwam woensdag met beter dan verwachte cijfers naar buiten. De omzet steeg met 30 procent en de winst met 20 procent. Het aandeel won 4,6 procent. Branchegenoot Schlumberger ging 1,3 procent omhoog.

Berkshire Hathaway, de houdstermaatschappij van de Amerikaanse superbelegger en multimiljardair Warren Buffett, zakte 1,3 procent. De 81-jarige Buffett maakte bekend aan prostaatkanker te lijden. Hij blijft wel aan als topman van Berkshire Hathaway.

De euro noteerde 1,3122 dollar, tegen 1,3110 dollar aan het einde van de Europese beurshandel.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen