ANP23 aug '12 19:27

Wall Street lager om groeizorgen

NEW YORK (ANP) - In New York noteerden de Amerikaanse beurzen donderdag halverwege de handelsdag negatieve standen. Zwakke macrocijfers uit China en de eurozone wegen op het sentiment. Hoop dat de Amerikaanse centrale banken spoedig met een nieuwe steunronde zullen komen, verdween naar de achtergrond.

De Dow-Jonesindex noteerde 0,9 procent lager op 13.060 punten. De brede S&P 500 daalde 0,8 procent tot 1402 punten en technologiebeurs Nasdaq verloor 0,7 procent tot 3050 punten.

De economische bedrijvigheid in de eurolanden bleek deze maand opnieuw te zijn gedaald. Dit wakkerde de vrees aan voor een nieuwe recessie in de eurozone. Bovendien bleek de Chinese industrie in augustus afgezwakt tot het laagste niveau in 9 maanden tijd.

Gemengde cijfers

Uit eigen land kwam een aantal gemengde cijfers. Het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering steeg onverwachts, terwijl het aantal verkochte nieuwbouwwoningen met 3,6 procent steeg in juli.

Hewlett-Packard zakte 7 procent. De Amerikaanse computerfabrikant leed in het afgelopen kwartaal een nettoverlies van 8,9 miljard dollar (7,1 miljard euro). Het bedrijf nam een buitengewone last van 10,8 miljard dollar voor afschrijvingen op activiteiten en voor reorganisaties. Ook verlaagde het bedrijf zijn verwachtingen voor het hele jaar, vanwege zorgen over de afnemende vraag naar pc's.

De euro noteerde een stand van 1,2570 dollar, ten opzichte van 1,2575 dollar ten tijde van het Europese beursslot.

Gerelateerde artikelen