ANP27 aug '12 03:44

'Serena Williams beste ooit'

EPA
EPA

NEW YORK (ANP) - Vriend en vijand zijn het er over eens: Serena Williams is bij de US Open, die maandag van start gaat, de grote favoriet bij de vrouwen. De Amerikaanse, die al 14 Grand Slams op haar naam schreef, won vorige maand Wimbledon en veroverde olympisch goud.

,,Ik ben blij dat ik bij de mannen tennis en niet tegen haar hoef te spelen", aldus Novak Djokovic, titelverdediger bij de mannen in New York. Ook Roger Federer, de nummer 1 van de wereld, bewondert de Amerikaanse en vindt het ,,geweldig wat ze vorige maand heeft gepresteerd."

Clijsters

De Belgische Kim Clijsters, voor wie de US Open haar laatste grote toernooi is, ziet Williams ook als favoriet. ,,We hebben de afgelopen maanden de beste tennisster ooit in actie gezien", vindt de voormalig aanvoerster van de mondiale ranking.

De Nederlanders Robin Haase en Michaëlla Krajicek komen maandag op de openingsdag van de US Open in actie. Kiki Bertens, Arantxa Rus en Igor Sijsling, die via de kwalificaties het hoofdschema haalde, staan niet in het schema voor maandag.

Gerelateerde artikelen