ANP9 mei '12 07:15

Inspectie onderzoekt agressie tegen truckers

DEN HAAG (ANP) - De Inspectie SZW onderzoekt in hoeverre vrachtwagenchauffeurs last hebben van stress en agressie op de weg. ,,Korte lontjes van medeweggebruikers leiden regelmatig tot agressie, geweldsuitingen en gevaarlijke situaties'', aldus de voormalige Arbeidsinspectie woensdag in de aankondiging van een nieuw onderzoek. Ook zorgen volgens de inspectiedienst hoge eisen aan de afleversnelheid en ladingdiefstal voor meer stress onder werknemers in de transportbranche.

Volgens een woordvoerster van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is het een nieuw onderwerp in deze branche voor de Inspectie SZW. De dienst is nu ook in overleg met de branche hoe het probleem het beste kan worden aangepakt.

De inspectiedienst las in onderzoek van brancheorganisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN) dat de helft van de truckers te maken heeft met agressie. In 30 procent van die gevallen is er ook sprake van fysiek geweld. ,,We willen ook uitzoeken of werkgevers genoeg doen om hun personeel te beschermen. Alleen al door training kun je bijvoorbeeld voorkomen dat situaties escaleren'', aldus de woordvoerster van de Inspectie SZW.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen