ANP3 mei '12 15:39

Hans Wijers beoogd voorzitter rvc Ajax

Hans Wijers. ANP
Hans Wijers. ANP

AMSTERDAM (AFN) - Oud-minister Hans Wijers is de beoogde voorzitter van de nieuwe raad van commissarissen van Ajax. Dat heeft de directie van de landskampioen donderdag bekendgemaakt. Wijers nam vorige maand afscheid als voorzitter van de raad van bestuur van chemieconcern AkzoNobel.

Econoom Wijers was van 1994 tot 1998 minister van Economische Zaken. Hij wordt tijdens een buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders (bava) op 14 juni op Sportpark De Toekomst voorgedragen. Oud-speler Theo van Duivenbode en Leo van Wijk, oud-topman van KLM, kunnen tijdens die bijeenkomst eveneens worden benoemd als lid van de rvc.

De voorgenomen benoeming van dit drietal wordt ondersteund door de drie grootste aandeelhouders van AFC Ajax NV, die samen meer dan 90 procent van de aandelen bezitten. Ook de ondernemingsraad van Ajax kan zich vinden in deze drie aanbevelingen.

In de komende periode zullen nog twee personen geselecteerd worden om tot commissaris benoemd te kunnen worden. Uiteindelijk zal de rvc van Ajax derhalve weer uit vijf personen bestaan.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen