ANP23 aug '12 13:57

Olympische Spelen doen niets voor winkeliers

ANP
ANP

LONDEN (AFN) - Britse winkeliers lijken in het geheel niet te hebben geprofiteerd van de Olympische Spelen. Dat blijkt uit een onderzoek van de Britse werkgeversorganisatie. Gevraagd naar de eerste 2 weken van augustus zegt 31 procent van de winkeliers een daling van de verkopen op jaarbasis te hebben waargenomen. Daarentegen zegt 27 procent wel een stijging in deze periode te hebben gezien.

De index die de organisatie hanteert en die deze twee antwoorden tegen elkaar afweegt, staat op een stand van min 3. Eerder was een vlakke stand verwacht. Daaruit zou blijken dat de winkeliers juist schade van het evenement hebben ondervonden. De Spelen werden in Londen gehouden van 27 juli tot 12 augustus.

,,De Olympische Spelen hebben een feestelijke sfeer in het land gecreëerd, maar deze cijfers laten zien dat dit geen weerslag heeft gehad in onze winkels'', aldus de organisatie. Daarnaast lijkt een andere index, die de stemming onder de winkeliers meet, uit te wijzen dat de situatie voor de detailhandelaren de komende maanden steeds slechter zal worden.

Gerelateerde artikelen