ANP22 nov '12 11:45

Merkel en Hollande voor top bij elkaar

BERLIJN (ANP) - De Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Franse president François Hollande zullen donderdag, voorafgaand aan de opening van de Europese top in Brussel, nog een ontmoeting hebben. De twee zullen onder meer praten over de begroting voor de Europese Unie, het belangrijkste onderwerp op de top. Dat meldde een bron rond de Duitse regering.

Frankrijk en Duitsland zullen volgens de bron naar verwachting niet een gezamenlijk standpunt formuleren waarmee ze de formele gesprekken ingaan. Het zou ook ,,geen drama'' zijn als er op de top geen overeenstemming wordt bereikt over de meerjarenbegroting, aldus de bron.

De regeringsleiders en staatshoofden van de 27 EU-landen beginnen donderdag aan het marathonoverleg over de begroting van de EU voor 2014-2020. Onzeker is of ze er uit zullen komen. De tegenstellingen zijn groot: landen die meer ontvangen uit Brussel dan ze betalen, willen een zo groot mogelijke begroting, terwijl de nettobetalers, waaronder Nederland, willen dat Europa met minder geld rondkomt.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen