ANP13 dec '12 11:05

18 Jaar cel voor dodelijke overval juwelier

ANP
ANP

AMSTERDAM (ANP) - De 20-jarige Soufiane B. heeft donderdag 18 jaar gevangenisstraf gekregen voor de dodelijke overval op de Amsterdamse juwelier Fred Hund. Volgens de rechtbank in Amsterdam staat vast dat B. een van de twee mannen was die op 7 oktober 2010 de winkel van Hund aan de Jan Evertsenstraat overviel.

De 66-jarige Hund raakte in gevecht met de overvallers en werd buiten, op de stoep van zijn zaak, in zijn buik geschoten. Hij bezweek aan zijn verwondingen. De tweede verdachte is nog spoorloos.

De opgelegde straf is even hoog als de eis van de officier van justitie. De veroordeling geldt ook voor B.'s betrokkenheid bij een paar andere, ondergeschikte zaken. De belangrijkste daarvan was een overval op een seksclub, de avond vóórdat B. toesloeg bij juwelier Hund. Bij die seksclub werd een ruit ingeslagen en zowel klanten als prostituees beroofd van geld en goederen.

B.'s motieven zijn louter bepaald door zijn belustheid op geld, meent de rechtbank. Van spijt of wroeging is geen sprake.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen