ANP13 mei '12 10:35Aangepast op 13 mei '12 20:57

Betogers Madrid eisen vrijlating arrestanten

MADRID (ANP) - Honderden betogers hebben zondag opnieuw gedemonstreerd op het centrale plein in Madrid, de Puerta del Sol, om te demonstreren tegen de economische crisis. De demonstranten eisten ook de vrijlating van activisten die eerder op de dag waren gearresteerd toen de politie het plein schoonveegde.

De arrestanten moeten maandag voor de rechter verschijnen.

Het plein is het centrum geworden van betogers die zich de 'verontwaardigden' noemen. Velen hadden de nacht van zaterdag op zondag doorgebracht op het plein, hoewel de autoriteiten hadden verboden om na 22.00 uur nog op het plein te vertoeven. De 'verontwaardigden' herdachten zaterdag de eerste verjaardag van de protestbeweging van 15 mei (15-M). Het is de bedoeling dat er tot en met de 15e gedemonstreerd wordt.

Londen

In tientallen plaatsen in het door werkloosheid ongekend zwaar getroffen Spanje werd zaterdag gedemonstreerd. Volgens de politie waren in Madrid 30.000 mensen op de been en in Barcelona 45.000. De manifestatie verliep zaterdagavond vrijwel zonder incidenten.

In de Britse hoofdstad Londen zijn zaterdag ook circa 300 betogers op de been geweest om de 15-M te gedenken. Ze moesten zich aan het eind van de middag verspreiden. Er ontstonden botsingen met agenten, die 11 betogers aanhielden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen