ANP29 aug '12 19:36

Wall Street kabbelt omhoog

NEW YORK (ANP) - De beurzen in New York noteerden woensdag halverwege de handelsdag voorzichtige plussen. De stemming wordt gesteund door een opwaartse herziening van de groei van de Amerikaanse economie. Voor de derde handelsdag op rij lagen de handelsvolumes echter laag, in afwachting van een belangrijke speech van Fed-president Ben Bernanke vrijdag.

De Dow-Jonesindex noteerde 0,3 procent hoger op 13.136 punten. De brede S&P 500 steeg 0,3 procent tot 1413 punten en technologiebeurs Nasdaq klom 0,2 procent tot 3084 punten.

Voorbeurs bleek dat de grootste economie ter wereld in het tweede kwartaal met 1,7 procent is gegroeid. Daarmee was de groei iets sterker dan eerder werd gedacht. Bij de eerste raming werd uitgegaan van een groei met 1,5 procent. De bijstelling voldeed aan de verwachtingen van economen.

Huizenverkopen

Ook een cijfer over de aanstaande huizenverkopen viel mee. De verkopen stegen met 2,4 procent op maandbasis in juli, waarmee ze het hoogste niveau bereikten in meer dan twee jaar tijd.

Het zogenoemde Beige Book, een rapport van het stelsel van Amerikaanse centrale banken over de stand van de economie, zal later op de dag worden vrijgegeven. Maar de verwachtingen zijn vooral hooggespannen van de speech die Bernanke vrijdag houdt in Jackson Hole, tijdens een jaarlijkse bijeenkomst met centrale bankiers.

'Nieuwe stimuleringsmaatregelen'

,,Alle tekenen wijzen erop dat hij nieuwe stimuleringsmaatregelen aankondigt, maar beleggers nemen nu geen risico's'', zei Mike McCudden, hoofd derivaten bij internetbroker Interactive Investor, wijzend op de voorzichtige handel.

Het aandeel van de socialenetwerksite Yelp schoot woensdag met bijna 20 procent omhoog. Na het eindigen van een zogenoemde lock-upperiode hadden veel beleggers juist gerekend op een koersdaling, net als het geval was bij Facebook. Toen het aandeel steeg, gingen veel beleggers die short waren gegaan juist aandelen kopen om hun verliezen te beperken.

De prijs van Amerikaanse olie daalde met 1,1 procent tot 95,21 dollar per vat, nadat schade in de Golf van Mexico door Orkaan Isaac was uitgebleven. Brentolie daalde 0,2 procent tot 112,40 dollar per vat.

Gerelateerde artikelen