ANP7 mei '12 09:33Aangepast op 7 mei '12 09:49

'Onverwacht snel besluit CSM'

ANP
ANP

AMSTERDAM (AFN) - CSM heeft onverwacht snel besloten de divisie bakkerij-ingrediënten te verkopen. Dat concludeerde analist Richard Withagen van SNS Securities maandag.

De verkoop van de bakkerij-ingediënten werd op termijn wel verwacht, stelde de analist. ,,Maar zeker niet zo snel.'' Op basis van de door CSM verstrekte informatie gaf Withagen nog geen waardeoordeel over het toekomstige bedrijf. Dat oordeel hangt volgens hem vooral af van de mogelijke opbrengsten van de desinvestering.

Analist Fernand de Boer van zakenbank Petercam gaat uit van een verkoopprijs van circa 900 miljoen euro. ,,Dan zit er ook veel upside in de aandelen''. Maar of een mogelijke transactie dit ook zal opbrengen is nog onzeker.

Transformatie

Ook De Boer ziet de verkoop als de enige juiste beslissing. ,,De afgelopen jaren is gebleken dat zij niet sterk genoeg waren. Je moet een dominante positie hebben om te groeien en dat hadden ze niet.''

CSM kondigde maandagochtend verrassend aan de gehele divisie bakkerij-ingrediënten te verkopen. Het bedrijf gaat zich richten op de productie van melkzuur en andere speciale ingrediënten. CSM wil de transformatie van het bedrijf in het eerste kwartaal van 2013 afronden.

Maandag om 9.40 uur noteerde het aandeel CSM 26 procent hoger op 13,77 euro. De MidKap stond op dat moment 0,8 procent in de min.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen