ANP30 okt '12 03:13Aangepast op 30 okt '12 08:06

Tuchtrechter oordeelt in zaak-Moszkowicz

AMSTERDAM (ANP) - De Raad van Discipline doet dinsdag uitspraak in de zaak tegen strafpleiter Bram Moszkowicz, die onder meer wordt verweten dat hij stelselmatig grote bedragen cash geld van cliënten heeft aangenomen zonder dit te melden bij de deken van de Orde van Advocaten.

De deken, Germ Kemper, heeft de zaak bij de raad aangebracht. Hij noemde Moszkowicz vorige maand tijdens de behandeling van de zaak, ongeschikt voor zijn vak. Toch vroeg Kemper niet de hoogste sanctie (schrapping van het tableau) op te leggen. Een schorsing van een jaar, waarvan een half jaar voorwaardelijk, volstaat, wat Kemper betreft.

Moszkowicz bleef - op 18 september - weg van de zitting van de raad. Hij vindt dat Kemper ,,karaktermoord’’ heeft gepleegd. Ook individuele cliënten hebben bij de raad over Moszkowicz geklaagd.

Wilders

Eerder deze maand stonden Kemper en Moszkowicz voor de raad tegenover elkaar in een tweede kwestie: de belediging, door Moszkowicz, van de rechter die het proces tegen PVV-voorman Geert Wilders leidde. De uitspraak in die zaak volgt later.

Moszkowicz was ook nog verwikkeld in een fiscale zaak. De Belastingdienst had hem voor bijna 4 ton aan boetes opgelegd wegens belastingontduiking. Moszkowicz zei maandag dat hij een schikking met de fiscus heeft getroffen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen