ANP30 nov '12 07:21

Vierde editie TEDxAmsterdam

RIJSWIJK (ANP) - In de Amsterdamse Stadsschouwburg is vrijdag de vierde editie van TEDxAmsterdam. Denkers en doeners houden een kort en vooral inspirerend praatje voor een select gezelschap van 600 genodigden. Die komen onder meer uit het bedrijfsleven, de culturele en creatieve sector en de wetenschap.

Op de sprekerslijst staan dit keer onder anderen kunstenaars Tinkebell (over de wereld redden), Katja Schuurman (mede-oprichter van Return to Sender, over verhalen vertellen), Marc de Hond (over kracht en tegenslag) en Eus van Someren (over slapeloosheid).

TEDx'en zijn plaatselijk georganiseerde ideeënfestijnen, afgeleid van het aloude TED, een van oorsprong Amerikaans fameus symposium met sprekers over Technologie, Entertainment en Design. Ook in Nederland is al enkele malen een TEDx georganiseerd, met speeches van onder anderen Mabel van Oranje, Wubbo Ockels, Hans Teeuwen en Rutger Hauer. Memorabel was ooit het optreden van commandant der strijdkrachten Peter van Uhm, die in uniform en met een (ongeladen) geweer het podium beklom. In de VS stonden al prominenten als Bill Clinton, Bob Geldof, Michelle Obama, U2-zanger Bono, Bill Gates en Al Gore op de sprekerslijst.

Ook deze vierde editie is online te zien, en bovendien op veel locaties in het land. Volgens de traditie staan alle praatjes (de TEDtalks) binnenkort op het internet.

Gerelateerde artikelen