ANP27 dec '12 12:46Aangepast op 27 dec '12 13:23

Overleg politiebonden en minister niet hervat

ANP
ANP

LEUSDEN/WOERDEN (ANP) - De politievakbonden willen het overleg met minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) over de Nationale Politie nog niet hervatten. Half november stapten de vakbonden uit het overleg, in verband met een vertrouwensbreuk. Volgens de vier landelijk bonden ACP, NPB, ANPV en VMHP komt Opstelten de afspraken over onder meer de cao niet na.

Vorige week hebben de vakorganisaties en het ministerie een informeel gesprek gehad, maar daarmee is het vertrouwen nog niet hersteld, melden de grootste bonden ACP en NPB. Na de kerstvakantie wordt bekeken of en wanneer er weer overlegd zal worden.

Volgens de vakbonden worden afspraken over onder meer de vorming van de Nationale Politie (per 1 januari) en over de cao niet nagekomen of achteraf anders uitgelegd door het ministerie. Voorzitter Gerrit van de Kamp van de ACP zei eerder al dat Opstelten toezegingen aan de Eerste en Tweede Kamer heeft gedaan, waardoor er te hoge verwachtingen zijn gewekt over wat de Nationale Politie aankan. Han Busker van de NPB zei dat het niet nakomen van afspraken ,,leidt tot toenemende onduidelijkheid en onzekerheid''.

Volgens de nieuwe indeling van de politie komen er 10 regionale eenheden, 43 districten en 168 basisteams. Nu zijn er nog 25 regionale politiekorpsen en het Korps landelijke politiediensten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen