ANP21 aug '12 14:25Aangepast op 21 aug '12 15:57

'Duizenden wachtwoorden gestolen bij Philips'

AMSTERDAM (AFN) - Hackersgroep R00tbeer zou duizenden wachtwoorden hebben gestolen van Philips. Dat meldt Webwereld dinsdag op zijn website.

Volgens de hackers zouden 197.000 wachtwoorden zijn gestolen van een brede reeks van websites van Philips. Behalve wachtwoorden zouden ook namen, adressen en telefoonnummers zijn ontvreemd.

Het hackerscollectief publiceerde de lijst maandag op internet, inmiddels is dat bestand weer verwijderd. Beveiligingsbedrijf Sophos gaf tegen Webwereld aan de lijst te hebben geanalyseerd. Volgens dat bedrijf gaat het om duizenden wachtwoorden van Philips, die op een onveilige manier zouden zijn opgeslagen.

Volgens Philips gaat het om informatie die hackers in februari buitmaakten. In die maand werden enkele microsites (websites voor reclamecampagnes en andere acties) gekraakt. Philips gaf toen aan date-mailadressen en telefoonnummers dor hackers van de sites waren afgehaald. Het bedrijf legde de betreffende sites in februari direct plat en heeft de beveiliging naar eigen zeggen inmiddels verbeterd.

Gerelateerde artikelen