ANP19 okt '12 21:45Aangepast op 19 okt '12 23:05

Ali B tv-man van het jaar

ANP Kippa
ANP Kippa

AMSTERDAM (ANP) - Ali B mag zich de beste mannelijke televisiepersoonlijkheid van het jaar noemen. Hij won de Zilveren Televizier-Ster bij de mannen vrijdagavond tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala in Carré in Amsterdam. Astronaut André Kuipers reikte de prijs uit aan de rapper.

De andere genomineerden waren Matthijs van Nieuwkerk en Jeroen van Koningsbrugge. Van Nieuwkerk zag de prijs voor de zesde keer aan zijn neus voorbij gaan. Van Koningsbrugge werd in 2010 en 2011 uitgeroepen tot tv-man van het jaar.

Ali B vroeg de zaal om een applaus voor Van Nieuwkerk. Hij liet weten niet te hebben verwacht dat hij van de DWDD-presentator zou winnen.

Yvon Jaspers

De Zilveren Televizier-Ster voor de vrouwen ging naar Yvon Jaspers. Presentatrice Eva Jinek overhandigde de prijs aan boerin Agnes uit Boer zoekt Vrouw, aangezien Jaspers op vakantie is. Linda de Mol en Wendy van Dijk dongen ook mee naar de prijs. Het drietal is al jaren favoriet. De Mol won de ster twee keer eerder, Van Dijk vier keer en voor Jaspers is het de vijfde award.

Sportpresentator Mart Smeets maakte verder de winnaar van de Televizier Talent Award bekend. Gerard Ekdom (Fort Boyard/Toppop3) ging er met de prijs vandoor. Hij versloeg Kim-Lian van der Meij (Strictly Come Dancing) en Britt Dekker (Echte meisjes in de jungle/Britt en Ymke en het mysterie van...).


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen